Om Oss

Här är gänget som har samarbetat för att göra Kattelurerna till verklighet – från tanke till färdiga brädspel i butik.

Johanna Glembo

Johanna bor i Skåne med sin partner och deras tre barn. De har också en liten hund som heter Pixel. Hon är den som har uppfunnit Kattelurerna och byggt en serie brädspel och barnböcker, med sex stycken färgglada och illvilliga katter som tävlar sinsemellan – och gärna saboterar för varandra så ofta de kan.

De främsta intressena är att läsa, tänka och skapa saker. Hon tycker att sociala medier stjäl tid från viktigare göromål, som att bara vara. Tidigare var Johanna ingenjören som jobbade med teknik på dagarna och kreativt skapande på fritiden. Nu jobbar hon med barnböcker och spelkonstruktion på dagarna och teknik på fritiden. Familjen är också oerhört viktig. Hennes barn är ofta med i projekten på olika sätt. 

Richard Svensson

Richard är mannen som kan precis hur mycket som helst om filmskapande och dockanimering. Han har även en gedigen erfarenhet av att illustrera barnböcker, rollspel och många andra produkter. Tack vare Richard har Kattelurerna fått fysisk form, för det är han som gör alla bilderna! Richard bor i vackra Blekinge. Hemma hos honom finns det gott om busiga katter och Richard hjälper till om någon katt kommit bort eller övergivits. På fritiden är han även sedan många år tillbaka starkt engagerad i projektet Funkisfilm, där han delar med sig av sitt filmkunnande till personer med olika funktionsvariationer. Tillsammans gör de längre och kortare filmer med allt från H. P. Lovecraft till Tusen och en natt. 

Magnus Andersson

Magnus är alltid på språng, både fysiskt och mentalt! Han bor med sin familj utanför Borås och spelar gärna tennis tillsammans med sin fru och sönerna. Ett av hans motton är att skynda långsamt. Det blir oftast bäst så. Hans företag Spelkortsförlaget har trots allt funnits och varit stabilt sedan 80-talet. Med många års kompetens och kvalitetstänk är han en naturlig samarbetspartner för att tillverka spel med Kattelurerna.

Nina Widén

Nina bor med sin familj i Norrköping. Hon tycker bland annat om att vara i naturen och att cykla i terräng. Det är tack vare Nina som Klubb Kattelurs logga blev så fin och hon överraskade alla genom att göra en hel grafisk profil till Kattelurerna, inklusive språktassarna! Det är därför Kattelurernas text och logga är så unik och cool. Nina är mångsidig och proffsig. Hon är den som ser till att spelreglerna är fint gjorda och är även en klippa när det gäller att hitta lösningar – alltid med ett extra öga för roliga detaljer.

Peter Du Rietz

Peter är en man i sina bästa år som bor i Göteborg och tycker om sand mellan tårna. Han är både beläst och belevad, och passar därför utmärkt som kvalitetskontrollör i alla projekt som har med text att göra. Det är han som har översatt spelreglerna till engelska och även korrekturläst de svenska reglerna. När Peter inte hjälper till med Kattelurerna tycker han om att skriva romaner och har ett stort intresse för kryptozoologi, som han delar med Richard.

Jörgen Sahlén

Vi är ganska säkra på att Jörgen har en klon, alternativt har snott något från Harry Potters värld. Hur han annars hinner med dubbla jobb, familj och fritid är en gåta för oss vanliga dödliga, men vi är så klart tacksamma! Det är Jörgen som ser till att våra tankar blir verklighet, genom att han översätter bilderna till tryckfärdiga filer, enligt de mallar som tryckeriet tagit fram. Jörgen arbetar i Sandared med sin reklambyrå Bigstep. På fritiden gillar han allt från matlagning, basket till att renovera hus – och att umgås med familjen såklart!